Bedrijfsvideo’s vaak saai

De afgelopen week heb ik eens een avondje besteed aan het bekijken van een groot aantal corporate video’s. Deze video’s worden gebruikt om de aantrekkelijkheid van de organsiatie en het werk te ondersteunen. Wat me vaak opvalt is dat de filmpjes zoveel op elkaar lijken, weinig verrassend zijn en erg statisch overkomen. Vaak is het puur informatief en weinig fun. Medewerker 1 vertelt zijn verhaal, dan medewerker 2 en zo verder. Humor komt ook nog te weinig voor, het is allemaal erg droog.

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Zo heeft TamTam een leuke variant bedacht. Hierbij wordt enige  interactie mogelijk gemaakt. Daarnaast is het filmpje niet alleen maar informatief. Er is voldoende gebruik gemaakt van humoristische elementen. Ook Accountview heeft in 2007 al een poging gedaan het anders te doen. Niet echt professionele kwaliteit, maar wel duidelijk stellingnemend en overtuigend.

Tijdens de zoektocht op youtube, kwam ik ook nog ander leuk materiaal tegen. Zo kennen we de arbeidsmarktcampagne van Amerpoort met hun kritische directeur. Op youtube staat een filmpje dat ze hun nieuwe directeur ook gebruikt hebben in de promotie van Amerpoort op een ROC. Erg leuk.  Ook kwam ik een wervingscommercial van accountantkantoor Jan tegen. Een goed voorbeeld hoe je je als accountantsorganisatie verrassend en onderscheidend kunt positioneren zonder je professionaliteit ter discussie te stellen.

Een Reactie op “Bedrijfsvideo’s vaak saai

  1. Binnen de supermarktbranche ook een mooie uitzondering op de regel: http://www.werkenbijC1000.nl
    of http://www.werkenbijschuitema, waarin twee eigenwijze meiden het bedrijf op kritisch/ humoristische wijze doorlichten en zo alle mogelijkheden en afdelingen laten zien. Productie & script “Yune”, concept website Theo Nieveen.

Plaats een reactie